Tudatos Táplálkozás gyerekkorban

(a Heim Pál Gyermekgyógyászai Intézményének cikke)

“Az étkezés életünk nap, mint nap visszatérő eseménye, mely során nem csak az éhségünket csillapítjuk, hanem az elfogyasztott táplálékkal fedezzük szervezetünk energiaszükségletét.

A különböző tápanyagok (fehérjék, zsírok, szénhidrátok, vitaminok, ásványianyagok) biztosítják bonyolult anyagcsere folyamataink fenntartását, szervezetünk zavartalan fejlődését, megújulását, munkavégző képességét, védettségét. A táplálkozás ugyanakkor veszélyeket is rejt magában, hiszen a nem megfelelően összeállított étrend számos betegség kialakulásában játszhat szerepet (pl. székrekedés, elhízás, magas vérnyomás, kóros vérzsírszint, az emésztőrendszer daganatos megbetegedései, cukorbetegség stb.).”

Teljes cikk:

Megosztás

Kapcsolódó posztok